HTML

Szakítás pszichológia

Friss topikok

Linkblog

2011.03.18. 18:00 Xblogger

Szakítás pszichológia - min mész keresztül szakítás után és van-e még esély az újrakezdésre?

Címkék: szakítás után pszichológia szakítás szakítás pszichológia szakítás után újra együtt szakítás pszichológiája párkapcsolat szakítás

A szakítás gondolata az elhagyottban gyakran váratlanul tör elő, és a legtöbbször egy érzelmi jellegű sokkos állapottal lehet leírni.

Ha elhagynak, akkor egy sor érzelem és kérdés merül fel, amik szinte felőrölnek. Ez a tehetetlenség érzésében, a magányosságban és a haragban jelenik meg. Kérdezed, és "miért hagytak el?" - "Mit csináltam rosszul? " - "Harcoljak-e még a volt kapcsolatomért?" Azonban, sokan szakítás után már feladják.

Hogy ezeket az érzéseket és kérdéseket megértsd, tudnod kell, hogy szakítás után gyakran különféle szakaszokon mész át. Ezek a fázisok különböző erősségben jutnak kifejezésre.

Az első szakasz gyakran a tagadásból áll. Szemet hunysz a szakítás felett és lelkileg nem kívánsz mást, mint hogy a volt Párodhoz visszatérj.

Szakítás után a második fázisban egy érzelmi hullámtörés következik be. Ezek az érzések a tehetetlenséggel és az önmagadba való kétségeiddel jutnak kifejezésre, amik kínoznak. Ezek a féltékenységtől a haragon át a magányosságig terjednek. Néhány ezek közül még testi panaszokhoz is vezethet, mint gyomorfájás, émelygés és étvágytalanság.

Ha elhagyott a párod, akkor különböző hangulati fázisokon is keresztül mész szakítás után. Erős bizalmatlanságot érezel és intenzíven elgondolkodsz az Ex-párkapcsolatodról, aminek a múltbeli szituációit és pillanatait részletesen kielemzed. Még mindíg vonzódsz a volt barátodhoz/barátnődhöz és ebben senki és semmi nem gátolhat meg. Mások a cselekvésbe menekülnek, hogy a szívüket és a magányosságukat leplezzék.

A szakítás néhány központi kérdése vonul át az elméden, "Érdemes még visszaszereznem Őt", "A szerelem valóbban elmúlt?", "Van még remény kettőnk közös jövőjére?"

Az Exeddel való újrakezdésnél a régi hibákat igyekszel majd  elkerülni, a dolgokat nyíltan kimondod és közösen, pozitívan a jövőbe tekintetek - ezeket kívánja mindenki, akit már egyszer elhagytak. Egy szakítás mindíg nyújt esélyt az újrakezdéshez. Van néhány bátorító jel, amiket, ha felfedezel, nagy esélyed van az újrakezdésre.

Ha az alábbiakat tapasztalod, akkor biztos a sikered:

- Ha mindketten úgy érzitek, hogy egy tudatos távollét újra összehoz titeket és érzitek újra az egymás iránti vágyat

- Ha a beszélgetésekben nem a bűnökről és a szemrehányásokról esik szó, hanem a közösen elkövetett hibákról és érzésekről beszéltek

- Ha erotikus vonzalmat éreztek újra egymás iránt

- Mindketten előre tekintetek, közösen megbeszélitek a jövőről alkotott képeteket

- Mindketten élvezitek az együttlétet és hogy az idő látszólag megáll körülöttetek

- Mindketten megértést mutattok a másik érzései iránt, újra elfogadjátok egymást és kölcsönösen el is várjátok azt

Vannak olyan pszichológiai jelek, amik arra bátorítanak, hogy legyőzd a szakítást és hogy az újrakezdést megkockáztasd. Sőt egy újrakezdés még jobb is lehet, mint a régi kapcsolat volt. Ha ismerni szeretnél sokkal több, jóval részletesebb jelzést és tippet az volt Szerelmed visszaszerzéséhez, hogy újra egymás karjaiban legyetek minél hamarabb, akkor itt további segítséget találsz:

A Volt Kedves Visszaszerzése Szakítás Után

(Kattints ide az ingyenes segítséghez!)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szakitaspszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr552751560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása